Hevosen kirurgiset toimenpiteet 2019-03-14T09:53:17+00:00

Hevosen kirurgiset toimenpiteet

Klinikalla on pitkä kokemus leikkaustoiminnasta. Yleisimpiä leikkauksia ovat ruunaukset, irtopalojen tähystysleikkaukset, hammasoperaatiot ja erilaisten traumojen, esimerkiksi puikkoluumurtumien korjaukset. Palvelemme asiakkaitamme hevosten päiväkirurgian leikkausvalmiudella vähintään neljänä päivänä viikossa ja pyrimme vastaamaan nopeaankin leikkaustarpeeseen.

Käytössämme on kaksi pitäväpohjaista kaatokarsinaa, leikkaussalissa on uudistetun tekniikan mukainen anestesiavalvonta ja ventilaattori, lisäksi olemme lisänneet laitteistoa esimerkiksi niveltähystysten, jännetuppi- ja polvikanavaoperaatioiden osalta.

Potilaat lähtevät kotiin operaation jälkeen, kun seisovat taas tukevasti omilla jaloillaan ja ovat saaneet sopivasti lämmintä juotavaa.

 

Hevosen leikkaukseen valmistautuminen

 

Kerro hevosen tetanusrokotetilanne hevosen ilmoittautumisessa.

 

Leikkaukseen tullessa

Toivomme, että hevonen on leikkaukseen tullessa puhdas. Jos hevosella on kengät jalassa, pyydämme ottamaan ne mahdollisuuksien mukaan pois jo kotitallissa. Ennen leikkausta hevonen on pidettävä rehupaastolla vähintään 12 h, mutta vettä saa ja pitää olla tarjolla koko ajan.
Hevosen saa tuoda klinikalle jo edellispäivänä , jolloin esimerkiksi paasto on hevoselle usein helpompi kuin kotitallissa. Edellispäivänä tuotaessa sopikaa asiasta klinikan kanssa.

 

Leikkauksen jälkeen

Hevoset hikoilevat usein anestesiasta heräämisen yhteydessä, joten voit tuoda kevyen loimen hevoselle mukaan. Pitkästä paastosta ja nukutuksesta johtuen hevoselle tulee tarjota leikkauspäivänä, leikkauksen jälkeen, löysää helposti syötävää pöperöä pieniä määriä useaan otteeseen. Seuraavana päivänä hevonen saa jo syödä normaalisti.