Hevosen fysioterapia 2018-02-20T07:48:38+00:00

Hevosen fysioterapia

Hevosen fysioterapia pyrkii ennaltaehkäisemään, tutkimaan ja hoitamaan tuki- ja liikuntaelinten ongelmia ja toiminnallisia liikkumisen häiriöitä. Eläinfysioterapiassa sovelletaan fysioterapian tieteellisesti tutkittuja ja käytännössä toimivaksi todettuja hoitokäytäntöjä, kuten manuaalista terapiaa, terapeuttista harjoittelua, fysikaalisia hoitoja  sekä toimintakykyä edistävää ohjausta ja neuvontaa.  Ennaltaehkäisevä fysioterapia keskittyy terveen eläimen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointiin.

Tyypillisiä eläinfysioterapian potilaita ovat selän, kaularangan ja ylänivelten alueiden kivuista, traumojen ja rasitusvammojen jälkitiloista ja liikehäiriöistä sekä epätarkemmin ”vinouksista” sekä oletetun suorituskyvyn vaikeuksista kärsivät eläimet. Lisäksi fysioterapiaa käytetään myös mm. leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa,  leukanivelten ongelmissa, lievien neurologisten sairauksien kuntoutuksessa sekä ostotarkastuksissa toiminnallisen näkökulman laajentamiseksi.

Fysioterapia toteutetaan yhteistyössä omistajan ja hoitavan eläinlääkärin kanssa ja tarvittaessa muiden hevosen terveydentilaan liittyvien henkilöiden, kuten valmentajan, kengittäjän kanssa.

Eläinfysioterapeutti on Valviran hyväksymä fysioterapeutti (AMK 210 op; 3,5vuotta), jolla on lisäksi eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot (30 op).