Koiran fysioterapia 2020-05-06T06:45:30+00:00

Koiran fysioterapia

Koiran fysioterapia pyrkii ennaltaehkäisemään, tutkimaan ja hoitamaan tuki- ja liikuntaelinten ongelmia ja toiminnallisia liikkumisen häiriöitä. Eläinfysioterapiassa sovelletaan fysioterapian tieteellisesti tutkittuja ja käytännössä toimivaksi todettuja hoitokäytäntöjä, kuten manuaalista terapiaa, terapeuttista harjoittelua, fysikaalisia hoitoja sekä toimintakykyä edistävää ohjausta ja neuvontaa. Ennaltaehkäisevä fysioterapia keskittyy terveen eläimen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointiin.

Tyypillisiä eläinfysioterapian asiakkaita ovat selän ja kaularangan alueiden kivuista, traumojen ja rasitusvammojen jälkitiloista ja liikehäiriöistä sekä epätarkemmin “vinouksista” sekä oletetun suorituskyvyn vaikeuksista kärsivät eläimet. Lisäksi fysioterapiaa käytetään myös mm. leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa, neurologisten sairauksien kuntoutuksessa ja nivelrikkoasiakkaan kuntoutuksessa.

Fysioterapia toteutetaan yhteistyössä omistajan ja hoitavan eläinlääkärin kanssa ja tarvittaessa muiden pieneläimen terveydentilaan liittyvien henkilöiden, kuten valmentajan kanssa.

Eläinfysioterapeutti on Valviran hyväksymä fysioterapeutti (AMK 210 op; 3,5vuotta), jolla on lisäksi eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot (30 op).