Koronavirustiedote

ELÄINKLINIKKA EQUIVETIN KORONAVIRUS KÄYTÄNNÖT

Kättely kuuluu tapoihimme, mutta nyt virusaikaan meidän on jätettävä se pois suojellaksemme Teitä asiakkaita ja meitä työntekijöitä.

Käsienpesu saippualla kuuluu meillä rutiineihin ja asiakkailla on mahdollisuus siihen molempien käytävien WC tiloissa.

Käsidesiä meillä kuluu aina litroittain, mutta erityisesti nyt virusaikana. Käsidesit tiskillä ja käytävillä ovat myös asiakkaidemme käytössä.

Siivous eläinklinikalla kuuluu myös jokapäiväiseen rutiiniin, mutta panostamme nyt erityisesti myös asiakastilojen desinfiointiin. Pyyhimme tiskit, korttipäätteen näppäimistön, WC-tilat ja ovenkahvat päivittäin.

Jos tunnet itsesi sairaaksi peruuta aika, jos et saa ketään oireetonta tuomaan hevosta klinikalle tai tallikäynnillä pitämään hevosta eläinlääkärin apuna. Mekään emme tule sairaana töihin vaan siirrämme aikoja eteenpäin tai jos asiakkaalle sopii, siirrämme oireettomalle eläinlääkärille.

Klinikkakäynnille vain yksi henkilö per hevonen. Autamme tarvittaessa hevosen purkamisessa ja lastauksessa. Pyrimme sijoittamaan hevoset klinikan sisätiloissa mahdollisimman väljästi eri hoitopaikkoihin.

Tallikäynnit toteutetaan suunnitelman mukaan. Koska käsienpesu on virusten ehkäisyssä avainasemassa, pyydämme asiakkaitamme järjestämään saippuaa ja käsienpesu sekä -kuivaus mahdollisuuden myös pihattotalleihin. Kaikilla eläinlääkäreillämme on käsidesiä autossa, mutta saippuapesua se ei kokonaan korvaa.

Raspatessa olisi suotavaa, että yksi (oireeton) henkilö pitäisi kiinni kaikkia tallissa raspattavat hevosen. Kiinnipitäjä ja eläinlääkäri joutuvat olemaan sen verran lähellä toisiaan raspauksen aikana, että molempien olisi hyvä pitää hengityssuojaa raspauksen ajan.

Pieneläinvastaanotolla huomioittehan, että pieneläimen kanssa voitte ajaa autolla klinikan piha-alueelle ja pyrimme ottamaan vain yhden asiakkaan pieneläinpuolen odotustilaan kerralla. Pieneläinvastaanotolle pääsee omasta sisäänkäynnistä. Itse hoitotoimenpiteen voi tarvittaessa tehdä eläinlääkäri ja hoitaja kahdestaan, jolloin omistajan ei tarvitse olla samassa tilassa ollenkaan. Jos kuulutte riskiryhmään, kertokaa tilanteesta jo aikaa varatessanne: voimme myös hakea eläimenne suoraan autosta ja tuoda sen takaisin autoon, jolloin vältämme kaikkea ylimääräistä kontaktia.

Uudenmaan eristäminen koskee luonnollisesti myös meidän asiakkaitamme, joiden hevoset asuvat Uudenmaan ulkopuolella. Poliisi on tiedottanut seuraavaa Uudenmaan rajojen ulkopuolelta tuleville eläinlääkärissä kävijöille: Esitä ilmoitus, sähköposti tai muu asiakirja ajanvarauksesta. Samalla tulee esittää tieto siitä, miksi eläimen hätä on kiireellinen.
Eli jos käynti on kiireellinen, pyydä meiltä sähköpostiin eläinlääkärin arvio kiireellisyydestä ja varausvahvistus. Jos käynti ei ole kiireellinen, soita ja katsotaan uusi aika tai siirretään aika tallikäynniksi, jos se on mahdollista.

Taloudellinen tilanne koronavirus ja sen rajoitustoimet muuttavat lähes kaikkien taloudellista tilannetta. Pyrimme aina antamaan parhaan mahdollisen hoidon eläimelle, mutta keskustelemme mielellämme asiakkaiden kanssa eri hoitovaihtoehdoista ja niiden kustannuksista, myös kesken tutkimuksen. Kysy rohkeasti asiasta, niin löydämme yhdessä parhaan mahdollisen ratkaisun sekä eläimen hyvinvoinnin, että kustannusten kannalta.
Meiltä on mahdollista saada Equivet-lasku, joka mahdollistaa myös osamaksun (yli 20-v. yksityishenkilö, palvelun tarjoaja on Collector). Kysy lisää tai lue nettisivuiltamme, https://www.equivet.fi/tietoa/

Eläinlääkäreiden koulutus: Orthopeadic Rehabilitation of Equine on siirretty alkusyksyyn 29. – 30.8.2020. VetPD on ollut yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin.

2020-04-09T13:47:36+00:00